You are here:

V&VN Magazine

Banner Magazine 2023 1

V&VN Magazine

V&VN Magazine is hét verenigingstijdschrift voor alle 105.000 leden van V&VN. Vier keer per jaar valt er een themanummer op de mat, vol actuele onderwerpen, prikkelende vakinhoud en ervaringen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Onderaan deze pagina vind je het archief en het meest recente nummer.

Meedenken?
Heb je een goed onderwerp voor een artikel of een thema voor V&VN Magazine? Laat het ons weten via redactie@venvn.nl.

Niet ontvangen?
Zijn je gegevens veranderd of heb je het magazine niet ontvangen? Pas dan je gegevens aan in Mijn V&VN of stuur een mail naar info@venvn.nl en we zoeken het voor je uit!

Adverteren
V&VN biedt mogelijkheden aan tot adverteren in:

  • V&VN Magazine, hét verenigingstijdschrift van V&VN met een oplage van 105.000
  • V&VNieuws, de wekelijkse digitale nieuwsbrief van V&VN

Meer weten? Ga direct naar de tariefkaart voor advertenties. Neem voor meer informatie contact op met Cross Media Nederland via T (010) 742 10 20.

Archief 2024

Het maakt voor je gezondheid veel uit in wat voor gezin je bent geboren en in welke wijk, welke opleiding je hebt gevolgd, of je een goedbetaalde baan hebt en of je in een gezonde leefomgeving woont. Gezondheidsverschillen tussen arme en rijke mensen – en tussen praktisch en theoretisch opgeleiden – krijgen daarom veel aandacht in de politiek en maatschappij.

In het zomernummer van V&VN Magazine vertellen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten wat zij doen om de gezondheid van hun patiënten te verbeteren en gezondheidsverschillen te verkleinen.

Op de cover staat Jeroen Ulle, transferverpleegkundige in het Zaans Medisch Centrum. Hij ervaart dat de gezondheidsverschillen toenemen, en dat heeft gevolgen voor zijn werk. "Patiënten met een somatisch probleem én een verslaving zijn moeilijk uit te plaatsen." Een goede samenwerking is volgens hem de sleutel naar een passende transfer. En: minder verschillende loketten.

"Seksuele gezondheid komt op onze somatische afdeling regelmatig aan de orde. We zien het niet als een taboe, maar toch is er soms een drempel om dit bespreekbaar te maken", zegt Stacey Semedo (24), teammanager in verpleeghuis Evean/Oostergouw. Ze staat op de cover van het voorjaarsnummer van V&VN Magazine, met als thema seksuele gezondheid.

Seksuele gezondheid gaat over lichamelijk, mentaal en sociaal welzijn rond seksualiteit. Veel patiënten ervaren een veranderde seksuele gezondheid en lijden daaronder. Daarom is het belangrijk dit met hen bespreekbaar maken. Want seksuele gezondheid bepaalt mede de kwaliteit van leven. In deze editie van V&VN Magazine vertellen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hoe zij met hun patiënten in gesprek gingen over seksualiteit. “Als je er zelf over begint, reageert de patiënt er vaak normaal en open op.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)